Dag 14

Dracht

Als je naar het balkje hier boven kijkt lijk het al heel wat he? Toch zijn de vruchtjes nog maar 1 of 2 millimeter groot.

Vandaag zitten we op dag 14 na ovulatie. Hopelijk dus ook op dag 14 van de dracht! Aan het begin van deze week waren de cellen nog maar 4-delig. Nu 64-delig. Gaat best hard! De klompjes cellen zijn al getransformeerd tot blaasjes en in de komende dagen zullen het echt embryo’s gaan worden. Na deze 2 weken is de foetus minuscuul maar hij heeft een hoofd, ruggengraat, stompjes voor de ledematen een een staartje. Hij wordt gevoed door de dooierzak en is in deze fase erg kwetsbaar. In de komende 2 weken worden alle belangrijke organen gevormd. In het filmpje zie je nog meer verbazingwekkende dingen die de natuur regelt.

Aan Yara merken we nog steeds niet heel erg veel. Ze leek de eerste dagen wat minder te eten, maar sinds we weer thuis zijn was dat eigenlijk weer helemaal bij gedraaid aan het begin van de week. Ze lijkt wel iets rustiger, minder speels en druk. Ze slaapt veel. Zoals te zien is op de foto bovenaan deze post laat ze zich ook lekker verwennen terwijl ze luiert. Donderdag was ze een beetje rillerig en weer wilde ze geen hap eten. Misschien de weersomslag of iets wat binnenin gebeurt..? Op deze dag hechten de blaasjes zich aan de baarmoederwand. Wie weet heeft ze daar wat last van gehad. Vrijdag was ze gelukkig weer de oude, voelde zich goed en at haar eten weer lekker op.

Yara is dit weekend ook weer gemeten en gewogen:

GewichtOmvang laatste ribOmvang voor achterpoten
Dag 610.9 kg45 cm40.5 cm
Dag 1410.9 kg46 cm41.5 cm

Geen gewicht bij gekomen, maar er is wel een centimeter bij op beide meetplekken!. Toeval of..?

Aan de foto’s is nog niet zo veel te zien. Wel vind ik haar tepeltjes wat roziger en steviger. Wie weet zien we volgende week wat meer!

Week 1

Week 2

2 antwoorden
  1. Marinka
    Marinka zegt:

    Leuk om het zo te kunnen volgen zeg! Je ziet inderdaad wel aardig wat verschil aan de tepeltjes. Hopelijk is er volgende week weer een centimeter bij 😉

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *