Dag 21

Dracht

1/3e! Wat gaat dat ongelofelijk hard en ontzettend traag tegelijk. Vandaag is het 3 weken na de ovulatie. Als Yara drachtig mag zijn zijn de foetussen nu ongeveer 5-10 millimeter en zullen in de komende week  gaan groeien tot 14-15 millimeter. De organen beginnen zich te ontwikkelen. Nog steeds zijn de foetussen erg kwetsbaar. Vanaf de dekking tot nu is er toch al aardig wat gebeurd! Hier onder een overzicht vanaf de dekking tot aan dag 20. Zoals je het op het eind van het filmpje al kunt zien komt er nu echt vorm in de foetussen!

Nog steeds gaat Yara haar gangetje. Ze slaapt wel nog steeds erg veel, ze komt haar mandje niet uit of ligt bij ons op de bank te slapen. Ze speelt eigenlijk amper nog. Ook buiten lijkt ze rustiger. Eten doet ze weer met alle plezier. Misschien zelfs nog een beetje gretiger als anders.

Dinsdag en woensdag (dag 16 en 17) heeft Yara wat donkerbruine/rode uitvloei gehad.

Yara is dit weekend ook weer gemeten en gewogen:

GewichtOmvang laatste ribOmvang voor achterpoten
Dag 610.9 kg45 cm40.5 cm
Dag 1410.9 kg46 cm41.5 cm
Dag 2110.9 kg47 cm43 cm

Toch wel wat centimeters erbij! Houdt ze ons nou zo goed voor de gek of is het echt zo.. Haar gewicht blijft nog hetzelfde.

Het lijkt ook alsof haar tepeltjes weer roziger worden, en ook iets groter. En het lijkt ook alsof de melklijsten bij de achterste tepels al wat gaan opzetten.. Schijn?

Week 1

Week 2

Week 3

2 antwoorden
  1. Marinka
    Marinka zegt:

    Wat een leuk en informatief filmpje zeg, zo ontzettend spannend! Toch weer een paar centimeters erbij ookal blijft het gewicht hetzelfde.
    De echo zit er nu ook alweer bijna aan te komen, kijk er heel erg naaruit 😀

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *