Dag 28

Dracht
0%

Yara liet de afgelopen weken veel tegenstrijdige signalen zien. Zo veel zelfs dat ik enorm ging twijfelen of ze drachtig was. Daarom hebben we iets eerder de echo gedaan, op dag 26. Met positieve uitkomst, Yara is drachtig!

We zijn alweer bijna op de helft. De embryo’s zijn nu bijna 1,5 centimeter groot. Op het plaatje hier onder zie je hoe ze in de buik geplaatst zijn.

De hartjes zijn begonnen met kloppen. Tot zo ver heeft de ontwikkeling min of meer gelijk gelopen met die van een mensenbaby. Hier gaat vanaf nu verandering in komen. De groei gaat nu steeds harder. De pups moeten tenslotte klaar zijn voor de wereld over ongeveer 35 dagen. De embryo’s zullen in de komende week in grootte verdubbelen naar 3 centimeter! De komende week zullen de pootjes en tenen samen met de snorharen ontwikkelen. De zenuwbanen zijn aangelegd en ook de ogen zijn al gevormd.  Zie er meer over in het filmpje:

Yara is vrij lui. Af en toe spelen de dames nog intensief samen maar Yara ligt vooral te slapen. Eten is nog steeds niet echt aan haar besteed. Het lijkt wel of ze steeds slechter gaat eten, gisteravond liet ze haar bak vlees na 3 happen zelfs staan en de afgelopen week heeft ze haar bak ook regelmatig niet leeg gegeten.

Vanaf dag 26 verliest Yara regelmatig slijmerige uitvloei. Meestal glashelder maar soms lichtgekleurd.

Yara is ook weer gemeten en gewogen:

GewichtOmvang laatste ribOmvang voor achterpoten
Dag 011 kg48,3 cm42 cm
Dag 711,3 kg48,6 cm42,5 cm
Dag 1411,4 kg48 cm43 cm
Dag 2111,3 kg48,5 cm43,5 cm
Dag 2811,1 kg48,5 cm44.3 cm

Afgevallen! Niet zo gek als je al een maand loopt te meuten met je eten.. En in taille toch iets aangekomen. Best knap!

Yara haar tepels zijn aan het groeien, haar buiklijn lijkt ook ietsje te zakken. Soms als ze zit heeft ze uitstekende bobbels in haar zij.

Als we haar buikje knuffelen voelen we duidelijk dat er iets verandert. Haar buik voelt anders aan!

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *