Hawbucks Priori Incantatem

“Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.”

Hawbucks Priori Incantatem, de pup met het gele bandje, is helaas overleden. Tijdens de bevalling had hij het al erg zwaar en kwam hij blauw en levenloos ter wereld.
Na een flinke tijd aan hem gewerkt te hebben leek hij toch goed op gang te komen. Vrijdagnacht heeft hij zelf wat bij Yara gedronken.

Zaterdag zag ik hem al (te) weinig drinken, dit bleek ook toen ik hem zaterdagavond weer woog. Hij was 14 gram afgevallen. Op een gewicht van 236 gram is dat best wat. Na advies van andere fokkers ben ik direct gestart met intensieve sondevoeding, elke 2 uur. Gedurende de nacht viel hij nog verder af en woog hij nog maar 216 gram. Hij werd ook rustiger, te rustig. In de ochtend was hij toch wat aangekomen en woog hij 220 gram. Nog steeds lag hij alleen maar en bewoog amper.

In de ochtend ben ik met hem naar de dierenarts gereden. Deze stelde vast dat puppy Geel vocht in zijn longen had. Waarschijnlijk is dit gebeurd tijdens de lange weg door het geboortekanaal. Met antibiotica en wat glucose zijn we weer huiswaarts gekeerd. Erop of eronder.

Niet lang daarna begon Geel met zijn bekje open naar adem te happen. Ik wist meteen: foute boel. Dit is een indicatie voor zuurstoftekort. Toen daarbij ook nog melk uit zijn neus en bekkie kwam was het beeld compleet. Hij heeft pijn en is langzaam aan het verdrinken.

Direct ben ik weer met hem in de auto gestapt naar de dierenarts, die hetzelfde concludeerde als ik. De kans dat hij hier uit zo komen was zo ontzettend klein en het proces zo ongemakkelijk dat ik hem direct heb laten inslapen.

Yara mist hem totaal niet, ik denk dat zij het al doorhad voordat wij het wisten. Met Yara de andere 4 pups gaat het gelukkig goed, maar de eerste dagen blijven ze nog kwetsbaar.

12 antwoorden
 1. Chantal Lamberts
  Chantal Lamberts zegt:

  Wat een verlies!
  Maar wat ben je er supergoed mee omgegaan, jullie hebben alles geprobeerd wat jullie in je macht hadden, chapeau!
  Fijn dat het met Yara en de andere puppy’s goed gaat.
  Toppers zijn jullie.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *