Dag 28

Dracht
0%

Vanmiddag heeft Lily een echo gehad om te zien of ze drachtig was. Met positief resultaat, Lily is drachtig van Käpt’n! De pups worden rond 10 maart verwacht.

We zijn alweer bijna op de helft. De embryo’s zijn nu bijna 1,5 centimeter groot. Op het plaatje hier onder zie je hoe ze in de buik geplaatst zijn.

De hartjes zijn begonnen met kloppen. Tot zo ver heeft de ontwikkeling min of meer gelijk gelopen met die van een mensenbaby. Hier gaat vanaf nu verandering in komen. De groei gaat nu steeds harder. De pups moeten tenslotte klaar zijn voor de wereld over ongeveer 35 dagen. De embryo’s zullen in de aankomende week in grootte verdubbelen naar 3 centimeter! De komende week zullen de pootjes en tenen samen met de snorharen ontwikkelen. De zenuwbanen zijn aangelegd en ook de ogen zijn al gevormd.  Zie er meer over in het filmpje:

Aan het gedrag van Lily te zien konden we er haast niet meer omheen dat ze drachtig zou zijn. Ze ligt bijna alleen nog maar in haar mand en is opvallend rustig. Pups maken kost veel energie en dat is goed te merken. Ze eet gelukkig nog wel zoals vanouds.

Lily is ook weer gemeten en gewogen:

GewichtOmvang voor achterpoten
Dag 110 kg38 cm
Dag 710,1 kg38 cm
Dag 1410 kg39 cm
Dag 2110,1 kg40,5 cm
Dag 2810 kg40,5 cm

Lily is deze week niets bijgekomen in haar taille. Toch zien we haar buiklijn zakken. Soms als ze zit heeft ze uitstekende bobbels in haar zij.

Als we haar buikje knuffelen voelen we duidelijk dat er iets verandert. Haar buik voelt anders aan!

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *