Dag 35

Dracht
0%

We zijn de helft gepasseerd. Nog ongeveer 28 dagen te gaan tot de bevalling. Dit wordt het leukste gedeelte want nu gaan we ook vanaf de buitenkant de veranderingen kunnen waarnemen. De pups gaan nu groeien. Vorige week waren ze 1,5 centimeter, nu zijn ze al groter dan 3 centimeter. Een verdubbeling dus!

1. Chorion (buitenste eivlies) met vlokken 2. Glad chorion 3. Allantois (embryonale urineblaas) 4. Amnion (binnenste eivlies) 5. Navelblaas 6. Rand van de placenta 7. Placenta

De ontwikkeling van de organen loopt op zijn einde. De foetussen zijn minder vatbaar voor invloeden van buitenaf. Het geslacht is nu ook zichtbaar. De pups zijn verpakt in vliezen. Deze vruchtvliezen hebben een zeer belangrijke functie, ze beschermen de pups. Het buitenste vlies wordt chorion genoemd. Het binnenste vruchtvlies wordt amnion genoemd en daarin bevindt zich de pup. Tussen het amnion en chorion zitten nog het allantois en de dooierzak.

De tanden, snorharen en pootjes zijn in ontwikkeling. De ogen sluiten zich.

Lily komt nog steeds haar mand bijna niet uit. Ze slaapt veel en speelt weinig. Ze heeft nog genoeg eetlust en die hoeveelheid die ze krijgt is ook wat omhoog gegaan. Normaal gesproken eet ze 1 keer per dag, vanaf deze week gaat dat naar 2 voermomenten per dag. Later in de dracht zal dit naar 3 of zelfs 4 keer gaan als er minder ruimte in de buik komt.

Af en toe verliest ze wat helder slijm.

Lily is ook weer gemeten en gewogen:

GewichtOmvang voor achterpoten
Dag 110 kg38 cm
Dag 710,1 kg38 cm
Dag 1410 kg39 cm
Dag 2110,1 kg40,5 cm
Dag 2810 kg40,5 cm
Dag 3510,4 kg42 cm

Lily is aangekomen! 400 gram gewichtstoename deze week. Ook de centimeters blijven stijgen. Lily haar tepels groeien nog steeds hard. Als ze ligt steekt er soms echt al een buik uit. Haar ribben zijn van bovenaf gezien breder en haar taille begint te verdwijnen. Als ze zit hangt er echt een klein buikje.

Best een verschil met vorige week!

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Week 2

Week 3

Week 4

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *