Dag 42

Dracht
0%

We zitten op 2/3e van de dracht. Nog 3 weken te gaan tot de bevalling. De pups zijn weer flink gegroeid. Vorige week waren ze rond de 3 centimeter. Nu zijn ze ongeveer 4,5 centimeter en ze wegen ongeveer 6 gram.

De nieren zijn nu werkzaam. Hierdoor zijn de ogen nu gesloten. Het oor is gevormd en zelfs de neus is af! Vanaf de geboorte zal de reuk het belangrijkste zintuig zijn voor de pups. Ze worden geboren met de ogen en gehoorgangen gesloten. Ze vinden hun moeder en broertjes en zusjes op hun reuk. Huidskleur, haar, nagels en oogleden zijn te onderscheiden.
Het skelet gaat nu verstevigen. Vanaf dit moment tot aan de geboorte is groeien bijna het enige wat de foetus doet. Ze zijn voor hun voeding afhankelijk van de placenta en de longen zijn nog niet klaar om zuurstof op te nemen.

Lily is nog steeds veel aan het slapen en rusten. Ze speelt bijna niet meer en knuffelt wel nog heel graag. Haar eetlust is onveranderd.

Vanaf afgelopen week is Lily haar menu veranderd. Tot nu toe was er nog niet veel veranderd, ze heeft alleen wat minder lever gekregen omdat hier vitamine A in zit. Dit kan in het begin van de dracht zorgen voor afstoting van de vruchtjes. Nu draait dat compleet om. Ze krijgt lekker veel lever, vette vis, eieren en een klein beetje zuivel. Het aandeel vleesbot gaat omlaag. Ook krijgt Lily er nu koolhydraten bij in de vorm van zilvervliesrijst, gekookte (zoete) aardappel en havermout. Daarbij gaan we de hoeveelheid langzaam opschroeven en verdelen over meerdere voermomenten op een dag. Normaal at Lily 250 gram per dag, dit is vorige week al opgeschroefd naar 325 gram en vanaf deze week is dat 375 gram per dag.

Lily is deze week ook weer gemeten en gewogen:

GewichtOmvang voor achterpoten
Dag 110 kg38 cm
Dag 710,1 kg38 cm
Dag 1410 kg39 cm
Dag 2110,1 kg40,5 cm
Dag 2810 kg40,5 cm
Dag 3510,4 kg42 cm
Dag 4211.1 kg47 cm

Lily is flink aangekomen deze week! Deze week is er 700 gram bij gekomen, wat het totaal al 1,1 kilo maakt! Ook de centimeters groeien lekker door, 5 centimeter in taille omvang toegenomen.

Lily is nu ook weer duidelijk breder en haar buikje hangt lager. Ook loopt ze anders, ze waggelt meer. Ze lijkt er gelukkig vrij weinig last van te hebben. Wel wordt het lastiger voor haar om zichzelf schoon te maken, omdat haar buik in de weg begint te zitten.

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

Week 6

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *