De eerste week

Dracht
0%

Afgelopen dinsdag en woensdag zijn Lily en ik op bezoek geweest bij Käpt’n. We werden hartelijk ontvangen door Anna, de eigenaresse van Käpt’n. Wat fijn om iemand te ontmoeten die dezelfde visie heeft! Käpt’n is een prachtige, lieve en relaxte kerel, in het echt is hij nog veel leuker.

Voor Lily en Käpt’n beiden was dit de eerste dekking. Daar was amper wat van te merken. Lily vond het in het begin wat spannend, maar alles verliep gelukkig heel soepel. Ze hebben op dinsdag- en woensdagmiddag twee mooie dekkingen gehad.

Er is hopelijk al van alles aan het gebeuren in Lily haar buik. Dit fragment is onderdeel van de serie ‘In The Womb’ van National Geographic. Het laat mooi zien wat er de afgelopen week gebeurd is en wat er nog komen gaat.

Vandaag is het ongeveer 8 dagen na Lily haar ovulatie. Als de dekking succesvol is geweest zijn de bevruchte eicellen nu vanaf de eileiders onderweg naar de baarmoeder. Daar zullen ze zich volgende week vasthechten aan de baarmoederwand. De baarmoeder van een hond ziet er heel anders uit als die van een mens. Hij ziet eruit al de letter Y. Op het plaatje kun je zien hoe dat eruit ziet. De bevruchte eicellen zullen zich verspreid vasthechten in de 2 hoorns, hier zullen ze blijven tot de geboorte.

De baarmoeder van een hond.

Met Lily gaat het goed. Ze lijkt wel extra lui de afgelopen dagen. Misschien is ze nog moe van de inspanningen, of ze zit ergens op te broeden…?

Lily is ook gemeten en gewogen:

GewichtOmvang taille
Dag 110 kg38 cm
Dag 710.1 kg38 cm

 

Uiteraard zien we nog niets aan de buitenkant, maar toch heb ik alvast wat foto’s gemaakt ter referentie. Wie weet zien we over een paar weken wel verandering!
Vanaf nu zal ik wekelijks updaten hoe het gaat.

 

Week 1

2 antwoorden
  • Chantal
   Chantal zegt:

   Hoi Marja, op dit moment is de wachtlijst vol voor dit nestje. Mochten er mensen uitvallen of er een exceptioneel groot nest geboren worden komen er wellicht wat pups vrij. Dit zal dan eerst via de nieuwsbrief worden gecommuniceerd.

   Groetjes Chantal

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *