Op reis

Vannacht gaan we een ‘klein’ tochtje maken. Yara en wij gaan 2 reuen bezoeken! We vertrekken laat in de avond en hopen morgenochtend op onze bestemming aan te komen.
Beide reuen wonen op een afstand van 850 kilometer enkele reis van ons vandaan, dus we maken er gelijk een mini-vakantie van.

Beide reuen zijn uitgebreid getest en gezond bevonden. Ik zie ze graag eerst in het echt, dat is toch altijd anders als op een foto of filmpje. Ze zijn beiden erg interessant en hebben hun eigen plus- en minpunten. Door ze te zien hoop ik een keuze te kunnen maken voor ons eerste nest. De namen van de reuen houd ik nog even voor me totdat ik zeker ben wie het word. Ze moeten ook nog een DNA-test ondergaan: de PRA test. Zodra 1 van de reuen drager is van cord-1 PRA valt hij automatisch af, anders zouden er lijders geboren kunnen worden. Dat willen we uiteraard niet.

Yara gaat natuurlijk gezellig met ons mee, ik ben ook erg benieuwd of zij een voorkeur laat zien!

Wanneer Yara loops is zullen we dit tochtje nogmaals maken, want we vinden een natuurlijke dekking erg belangrijk. We zullen geen kunstmatige inseminatie uitvoeren voor deze afstand of om andere redenen. Kunstmatige inseminatie is voorbehouden aan reuen uit andere continenten, en alleen wanneer er absoluut geen andere mogelijkheid is.

Ik hoop binnenkort te kunnen vertellen wie de vader wordt van ons eerste nest!

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *