Aanschaf van een Franse Bulldog pup

Waar kan ik een Franse Bulldog pup kopen? Welke fokkers zijn goed en welke niet?

Je kunt niet zomaar een fokker aan- of afraden. Daarvoor heb je informatie nodig over de gezondheid van de fokdieren en dat van de pups. Een mooie website met prachtige foto’s en gezondheidsonderzoeken ziet er goed uit, maar hoeft nog niet te betekenen dat de fokker aan te bevelen is. Als je op zoek bent naar een Franse Bulldog pup, schroom dan niet om de fokker vragen te stellen!

Iedere fokker zijn standaard ligt anders. De ene fokker fokt wel met een bepaalde aandoening en de volgende absoluut niet. Het is belangrijk dat er testresultaten op papier staan en dat er röntgenfoto’s aanwezig zijn! De fokker met goede bedoelingen vindt het ook geen probleem om deze resultaten te laten zien en uit te leggen. Op de pagina Gezondheid vind u uitgebreide informatie om goed voorbereid te zijn. Ook staan er voorbeelden van aandoeningen op deze pagina, ondersteund door (röntgen)foto’s.

Het hoofddoel voor fokker en koper moet altijd een gezonde hond zijn. Niemand wil zijn geliefde hond operaties moeten laten ondergaan omdat er afwijkingen ontstaan zijn die voorkomen hadden kunnen worden. De kreten ‘de hond is gezond’ en ‘de hond heeft geen problemen’ hebben voor iedereen andere criteria. Daarom is eigen onderzoek en kennis zo belangrijk. U moet zich ervan bewust zijn dat u met de aankoop van een pup u de ‘markt’ positief of negatief beïnvloedt!

Laat u niet misleiden door fokkers die zeggen: Er zijn uit zieke ouderdieren gezonde pups gekomen en vice versa. Nooit mag dat een excuus zijn om niet te fokken op een betere gezondheid.
Let ook op dat de verwachtingen van de fokker en die van u zelf op 1 lijn liggen. Heeft u na het lezen van de informatie op onze site vragen stuur ons dan gerust een berichtje. Op de pagina Visie staat ook al uitgebreid beschreven hoe wij over dingen denken

Het is eigenlijk niet te doen om aan te geven wat een goede fokker is, wij hopen dat u naar testresultaten en algemene gezondheid zult vragen. Waarom is uitgebreid op onze site te lezen.
Bovenal is het hebben van een bulletje een geweldig avontuur, en waar u uw pup ook aanschaft hopen we dat u datzelfde zult ervaren en dezelfde liefde voor het ras zult ontwikkelen als dat wij hebben!

IMG_3874 (Large)