Dag 28

Dracht

We stevenen alweer op de helft af! En wat geeft het een rust om eindelijk zeker te weten dat Yara drachtig is. De embryo’s zijn nu bijna 1,5 centimeter groot. Op het plaatje hier onder zie je hoe ze in de buik geplaatst zijn.

De hartjes zijn begonnen met kloppen. Tot zo ver heeft de ontwikkeling min of meer gelijk gelopen met die van een mensenbaby. Hier gaat vanaf nu verandering in komen. De groei gaat nu steeds harder. De pups moeten tenslotte klaar zijn voor de wereld over een ruime 30 dagen. De embryo’s zullen in de komende week in grootte verdubbelen naar 3 centimeter! De komende week zullen de pootjes en tenen samen met de snorharen ontwikkelen. De zenuwbanen zijn aangelegd en ook de ogen zijn al gevormd.  Zie er meer over in het filmpje:

Yara is enorm lui. Ze slaapt zo ongeveer de hele dag. Zelfs bezoek merkt op dat ze anders is als anders. Ze knuffelt erg veel en is een stuk minder druk. Buiten is ze nog wel lekker actief. Ze apporteert nog graag en neemt lekker veel sprintjes. Tijdens haar speurles deze week viel het de instructrice en mij wel op dat ze het minder goed doet als anders. Ze is minder gefocussed, langzamer, maakt meer foutjes. Ze had er gelukkig nog wel lol in! We hebben de oefeningen even wat aangepast zodat het niveau wat lager ligt. Ze moet tenslotte wel succesvol blijven.

Op dinsdagavond (dag 23) had Yara weer een bloederige slijmsliert uit haar vulva. Dit was de aanleiding tot de vervroegde echo. Af en toe verliest ze nu wat doorzichtig slijm.

Yara is dit weekend ook weer gemeten en gewogen:

GewichtOmvang laatste ribOmvang voor achterpoten
Dag 610.9 kg45 cm40.5 cm
Dag 1410.9 kg46 cm41.5 cm
Dag 2110.9 kg47 cm43 cm
Dag 2810.8 kg48 cm44.5 cm

In centimeters zien we wel weer groei alleen ze is 100 gram afgevallen. Om het lekker verwarrend te maken, haha! De omvang voor de achterpoten is nu bijna gelijk aan de omvang op de laatste rib tijdens de eerste meting. Al 4 centimeter gegroeid in 22 dagen.

Yara haar tepels groeien nu duidelijk. Ook de buiklijn lijkt te gaan verdwijnen. Van bovenaf zie je nog niets. De grote groei zal ook pas vanaf week 5 of 6 gaan komen. Ik ben erg benieuwd!

Als we haar buikje knuffelen voelen we duidelijk dat er iets verandert. Haar buik voelt anders aan!

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *