Dag 35

Dracht
0%

We zijn de helft gepasseerd. Nog ongeveer 28 dagen te gaan tot de bevalling. Dit wordt het leukste gedeelte want nu gaan we ook vanaf de buitenkant de veranderingen kunnen waarnemen. De pups gaan nu groeien. Vorige week waren ze 1,5 centimeter, nu zijn ze al groter als 3 centimeter groot. Een verdubbeling dus!

1. Chorion (buitenste eivlies) met vlokken 2. Glad chorion 3. Allantois (embryonale urineblaas) 4. Amnion (binnenste eivlies) 5. Navelblaas 6. Rand van de placenta 7. Placenta

De ontwikkeling van de organen loopt op zijn einde. De foetussen zijn minder vatbaar voor invloeden van buitenaf. Het geslacht is nu ook zichtbaar. De pups zijn verpakt in vliezen. Deze vruchtvliezen hebben een zeer belangrijke functie, ze beschermen de pups. Het buitenste vlies wordt chorion genoemd. Het binnenste vruchtvlies wordt amnion genoemd en daarin bevindt zich de pup. Tussen het amnion en chorion zitten nog het allantois en de dooierzak.

De tanden, snorharen en pootjes zijn in ontwikkeling. De ogen sluiten zich.

Yara is vooral lui, ze speelt minder. Ze heeft veel last van hormonale jeuk in haar oorschelpen. Gelukkig is ze de laatste helft van deze week wel weer goed gaan eten. We hebben op dag 31 voor het eerst de hartjes gehoord met een Doppler apparaat!

Af en toe verliest ze wat helder slijm.

Yara is ook weer gemeten en gewogen:

GewichtOmvang laatste ribOmvang voor achterpoten
Dag 011 kg48,3 cm42 cm
Dag 711,3 kg48,6 cm42,5 cm
Dag 1411,4 kg48 cm43 cm
Dag 2111,3 kg48,5 cm43,5 cm
Dag 2811,1 kg48,5 cm44.3 cm
Dag 3511,3 kg50,545,5

Gelukkig is Yara weer wat aangekomen deze week. Yara haar tepels groeien nog steeds hard. Als ze ligt lijkt er soms echt al een buik uit te steken. Haar ribben zijn van bovenaf gezien breder en haar taille begint te verdwijnen. Als ze zit hangt er echt een klein buikje.

Best een verschil met vorige week!

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *