Dag 35

Dracht

We zijn de helft gepasseerd. Nog ongeveer 28 dagen te gaan tot de bevalling. Dit wordt het leukste gedeelte want nu gaan we ook vanaf de buitenkant de veranderingen kunnen waarnemen. De pups gaan nu groeien. Vorige week waren ze 1,5 centimeter, nu zijn ze ongeveer 3 centimeter groot. Een verdubbeling dus!

1. Chorion (buitenste eivlies) met vlokken 2. Glad chorion 3. Allantois (embryonale urineblaas) 4. Amnion (binnenste eivlies) 5. Navelblaas 6. Rand van de placenta 7. Placenta

De ontwikkeling van de organen loopt op zijn einde. De foetussen zijn minder vatbaar voor invloeden van buitenaf. Het geslacht is nu ook zichtbaar. De pups zijn verpakt in vliezen. Deze vruchtvliezen hebben een zeer belangrijke functie, ze beschermen de pups. Het buitenste vlies wordt chorion genoemd. Het binnenste vruchtvlies wordt amnion genoemd en daarin bevindt zich de pup. Tussen het amnion en chorion zitten nog het allantois en de dooierzak.

De tanden, snorharen en pootjes zijn in ontwikkeling. De ogen sluiten zich.

Nog steeds is Yara erg lui en speelt ze amper met haar speelgoed. Buiten is ze nog steeds wel lekker actief.

Aan het begin van de week was ze ook een beetje misselijk, ze heeft zelfs een keer overgegeven. Nog steeds verliest ze zo nu en dan slijmslierten. Sommige zijn bloederig en andere helder. We proberen ons er maar niet druk om te maken, misschien is het iets wat bij Yara hoort.

Yara is dit weekend ook weer gemeten en gewogen:

GewichtOmvang laatste ribOmvang voor achterpoten
Dag 610.9 kg45 cm40.5 cm
Dag 1410.9 kg46 cm41.5 cm
Dag 2110.9 kg47 cm43 cm
Dag 2810.8 kg48 cm44.5 cm
Dag 3511 kg50 cm46 cm

In gewicht is nog niet veel te zien, 200 gram erbij sinds vorige week. De centimeters daarentegen stijgen wel. Hoe krijgt ze dat nou weer voor elkaar??

Yara haar tepels nemen nu wel serieuze vormen aan, ze groeien erg hard! Haar taille is aan het verdwijnen. Ook de buiklijn loopt niet meer omhoog, op de foto’s is aardig wat verschil te zien. Af en toe als ze zit zien we een grote bobbel uitsteken aan de zijkant. Best een verschil met hoe het 7 dagen geleden was!

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

1 antwoord
 1. Kitty hakbijl
  Kitty hakbijl zegt:

  Van harte gefeliciteerd !
  Wat super leuk omYara te zien te groeien van de zwangerschap en wat is ze prachtig.
  Ik hoop op een paar mooie gezonden pups.
  Succes met alles en ik hou de site in de gaten want ben zo benieuwd.

  Groetjes Kitty

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *