Dag 49

Dracht

Driekwart alweer. Nog 2 weken te gaan tot de bevalling. De pups groeien gestaag door. Het skelet gaat nu verstevigen, dit proces zal nog door gaan gedurende de komende maanden. Donderdag (dag 46) hebben we voor het eerst de pups voelen bewegen! Hoe fantastisch was dat! Nu kan ik mijn handen niet van haar buikje af houden. De pupjes zijn flink actief, dat belooft nog wat. Gisteren (dag 48) heb ik ook voor het eerst beweging gezien! Er is in de ontwikkeling van de pups niet veel te melden, ze zijn alleen maar aan het groeien. Deze week is er dus geen filmpje.

De oplettende bezoeker heeft het misschien al wel gezien: de webcam staat online. Zo kan ik mooi alvast de verbinding testen en wat aanpassingen doen. Onze woonkamer wordt langzaam verbouwd. De werpkist staat in onze zithoek. Zo kunnen we alles goed in de gaten houden en zo krijgen de pups ook vanaf het begin alle geuren en geluiden mee. Om ook mee te kunnen kijken op de webcam tijdens de bevalling kun je je hier registreren. Als we elkaar niet kennen of nog nooit gesproken hebben schrijf dan even een korte introductie in het opmerkingenveld.

Yara ligt nog steeds veel in haar mandje te slapen. Verstandige meid, straks kan dat voorlopig even niet meer. Buiten apporteert ze nog als de beste en een lekkere lange boswandeling draait ze haar pootje niet voor om. Gelukkig lijkt ze zelf geen hinder te hebben van die groeiende buik.

Yara haar hoeveelheid verse voeding is opgeschroefd. Eerst at ze 350 tot 400 gram per dag, 1 maaltijd per etmaal. Dit is nu langzaamaan verhoogd naar 550 gram, verdeeld over 2 keer per dag. Ze is nog steeds geen gram te dik, ik kan zelfs haar ribben prima voelen. Alle energie gaat naar de ontwikkeling van de pups.

Yara is dit weekend ook weer gemeten en gewogen:

GewichtOmvang laatste ribOmvang voor achterpoten
Dag 610.9 kg45 cm40.5 cm
Dag 1410.9 kg46 cm41.5 cm
Dag 2110.9 kg47 cm43 cm
Dag 2810.8 kg48 cm44.5 cm
Dag 3511 kg50 cm46 cm
Dag 4211.1 kg53 cm48 cm
Dag 4911.5 kg55 cm50.5 cm

Er is wat gewicht bij! Niet veel, 400 gram. Maar meer als de afgelopen weken bij elkaar. Ze groeit ook in centimeters lekker door. Ze is nu 10 centimeter aangekomen op de ribben en 10 centimeter in de taille. Best een hoop.

Haar lichaampje raakt nu echt wel uit verhouding. Een dik lijf op spillepootjes met een klein koppie erop. Het ziet er erg grappig uit!

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

Week 6

Week 7

3 antwoorden
  1. Trijntje
    Trijntje zegt:

    Echt super om te zien hoe ze per week veranderd. Heel veel succes voor de aankomende twee weken en de bevalling, groetjes Trijntje (vriendin van Carla)

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *