Dag 58 – We zijn er klaar voor!

Dag 58.. Vanaf nu gaat het echt spannend worden. Dit is het moment vanaf welke de pups levensvatbaar zijn. We zitten in de ‘safe zone’.

Vanaf nu mogen de pups geboren worden en hebben ze ook een echte reële kans om te overleven. Liever hebben we natuurlijk dat ze nog even lekker bij Yara in haar buik blijven groeien. De pups (en Yara) kunnen ook nog lekker eigenwijs zijn en wachten tot volgende week. We merken al wel dat het gebied rond haar vulva wat aan het verslappen is. Dit is nodig voor de bevalling. Het haar rond haar tepels is de laatste weken al aan het uitvallen. Zo kunnen de pups makkelijker zogen. Het is met regelmaat erg druk in de buik van Yara maar ze lijkt er zelf geen hinder van te hebben. Aan haar gedrag merk ik nog weinig. Ze is nog rustig. Af en toe graaft ze in haar mandje, maar het mag eigenlijk geen naam hebben. Het zal waarschijnlijk nog wel een paar dagen gaan duren.

Gisteren heb ik mijn laatste werkdag gehad voor een lange tijd. Pas als de pups uitgevlogen zijn zal ik weer aan het werk gaan. Ik vind het fijn om deze periode volledige aandacht aan de pups te kunnen geven, tenslotte zijn die 8 weken zo voorbij voor je het weet. Daarbij is het erg belangrijk om alles in goede banen te leiden. Ik hoop er enorm op dat Yara een natuurlijke bevalling zal hebben.

Degenen die zich geregistreerd hebben voor de livestream ontvangen een mailtje wanneer de bevalling begint.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *