De eerste week

Dracht
0%

Vorig weekend zijn Yara en ik afgereisd naar Duitsland, waar Vegas woont. Toen we aan kwamen werden we hartelijk ontvangen door de eigenaresse van Vegas. We hebben Vegas en Yara een aantal uur bij elkaar gelaten. Er werden veel spelbuigingen uitgewisseld, veel sprintjes getrokken en veel dekpogingen gedaan. Helaas kwam het zaterdag nog niet tot een dekking. De eigenaresse van Vegas was zo lief om voor te stellen dat ik Vegas mee naar huis zou nemen. Daar konden de twee op hun gemakje ‘oefenen’. Vegas had nog nooit gedekt, dan kan het wat langer duren voordat hij het kunstje door heeft. Op zondagmiddag was, met wat hulp, een dekking! Op maandag is een tweede dekking geweest. Maandagmiddag heb ik Vegas weer terug gebracht naar huis. Wat een ontzettende heerlijke relaxte schat is hij toch!

Er is hopelijk al van alles aan het gebeuren in Yara haar buik. Dit fragment is onderdeel van de serie ‘In The Womb’ van National Geographic. Het laat mooi zien wat er de afgelopen week gebeurd is en wat er nog komen gaat.

Vandaag is het ongeveer 7 dagen na Yara haar ovulatie. Als de dekking succesvol is geweest zijn de bevruchte eicellen nu vanaf de eileiders onderweg naar de baarmoeder. Daar zullen ze zich volgende week vasthechten aan de baarmoederwand. De baarmoeder van een hond ziet er heel anders uit als die van een mens. Hij ziet eruit al de letter Y. Op het plaatje kun je zien hoe dat eruit ziet. De bevruchte eicellen zullen zich verspreid vasthechten in de 2 hoorns, hier zullen ze blijven tot de geboorte.

De baarmoeder van een hond.

Met Yara gaat het goed. Ze was de dagen na de dekking aan het eten met lange tanden. Het lijkt ook alsof haar vachtje ineens heel zacht is geworden..? Verder merken we nog niet veel aan haar.

Yara is ook gemeten en gewogen:

GewichtOmvang laatste ribOmvang voor achterpoten
Dag 111 kg48,3 cm42 cm
Dag 711,3 kg48,6 cm42,5 cm

 

Uiteraard zien we nog niets aan de buitenkant, maar toch heb ik alvast wat foto’s gemaakt ter referentie. Wie weet zien we over een paar weken wel verandering!
Vanaf nu zal ik wekelijks updaten hoe het gaat.

 

Week 1

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *