De pups van Lucy!

De bedoeling was om alle mensen die zich geregistreerd hadden voor de livestream een mailtje te sturen wanneer de bevalling begint. Lucy haar planning liep anders.

Maandagavond (12 maart) ademde Lucy wat zwaarder. We gingen er van uit dat ze zich op haar gemakje aan het voorbereiden was. Tenslotte is de hijgfase precies zoals je hem voorstelt, hijgend. ’s Nachts is Lucy nog gewoon lekker met ons mee naar bed gegaan, zoals altijd. Rond half 3 vond ik haar toch wel onrustig en ben naar beneden gegaan. Mede omdat Krijn de volgende ochtend ook gewoon naar zijn werk moest, met een onrustige hond slaap je natuurlijk niet zo lekker. Om 6 uur begon dan het echte hijgen, en daarbij ook grote onrust in Lucy. Rond kwart over 6 heb ik Vera wakker gebeld, zij zou bij de bevalling zijn. Lucy had geen idee wat haar overkwam. Ze was heel duidelijk dat ze wilde dat ik bij haar bleef in de werpkist. Zodra ik een poging deed om weg te lopen liep ze me direct achterna. Toen heb ik het besluit genomen om de notificatiemail te laten voor wat het was, tenslotte had Lucy me harder nodig.

Nadat Lucy begonnen was met echt hijgen ging het snel, om 10 over 7 kreeg ze de eerste perswee en een paar minuten later lag er een prachtig fawnbont kereltje in de werpkist. Zijn geboortegewicht was 226 gram en hij heeft het blauwe bandje gekregen.

Vera arriveerde net na de geboorte van puppy blauw. Lang had Lucy niet om aan het verse moederschap te wennen want om 10 voor 8 werd de volgende alweer geboren. Een gestroomd reutje van 210 gram. Hij is omgedoopt tot lichtgroen.

Lucy gunde zichzelf weer geen rust na de geboorte van de 2 mannen. Om 8:35 werd puppy nummer 3 geboren, een teefje dit keer. Gestroomd en 240 gram. Zij heeft het roze bandje om gekregen.

In sneltreinvaart kwam er om kwart over 9 nog een teefje ter wereld, zij is ook gestroomd en krijgt het oranje bandje. Ze weegt 264 gram.

Ietsje rustiger aan voor nummer 5, deze arriveerde om 10 over 10. Een reutje dit keer. Gestroomd en 236 gram. Hij heeft het gele bandje om.

Als laatste kwam een fawn reutje ter wereld, hij woog 216 gram en heeft het donkergroene bandje gekregen.

Lucy heeft alle pups zelfstandig ter wereld gebracht en we zijn ongelofelijk trots op haar prestatie. Ze is een geweldige moeder en alle pups doen het ontzettend goed deze eerste dag. Sommigen zullen in de stamboomnamen een thema herkennen. Het thema voor dit nestje is Lord Of The Rings! De pups hebben dus allemaal een stamboomnaam gekregen die hier bij past.

Vera, dankjewel voor je hulp en aanwezigheid!

Voor verdere ontwikkeling van dit nestje is de nestpagina aangemaakt. Gedurende de komende dagen en weken zal daar de ontwikkeling van de pups op te volgen zijn. Ook de video van de geboorte zal hier geplaatst worden, voor degenen die het gemist hebben.

Alle pups zijn gereserveerd.

6 antwoorden
 1. Susanne Kaßing
  Susanne Kaßing zegt:

  Herzlichen Glückwunsch an Lucy!!! Super süße kleine Zwerge! Wir hoffen das alle wohl auf sind und sich die nächsten Wochen gut entwickelten werden.
  Liebe grüße
  Susanne

  Beantwoorden
 2. Louis Pierrot
  Louis Pierrot zegt:

  Congratulations and many greetings from Hamburg to Lucy and you for the 6 wonderful and sweet puppies !!!
  We wish them all the best !!!
  Lovely greetings from Pauline, Olaf and Gabi

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *