De pups van Yara en Vegas

Daar zijn ze dan! Na een inspannende dag en nacht zijn de pups van Yara en Vegas op de wereld gekomen.

Gelukkig heeft Yara dit keer een natuurlijke bevalling gehad, met wat hobbels hier en daar die ze geweldig genomen heeft.

Graag stel ik voor:

Het eerstgeboren pupje, een teefje. Na een korte hijgfase van 3 uur kwam dit meisje gemakkelijk ter wereld. Een mooi klein fawn teefje van 190 gram met een lange staart!

Hierna volgde een lange pauze. Iets waar ik erg zenuwachtig van werd. Bij Yara haar vorige nestje draaide het bij het tweede pupje uit op een keizersnede. Dat pupje lag op zijn rug in het geboortekanaal en hierdoor lukt het vaak niet goed om deze uit te drijven.
Ook dit keer had Yara moeite met pup nummer twee. Na een tijdje werd duidelijk dat deze pup ook niet zomaar ter wereld zou komen. Gelukkig bood een ontzettend lieve vriendin fokster aan om even te bellen en te overleggen waar we verstandig aan deden. Tijdens het telefoongesprek zagen we pootjes verschijnen. Ook dit keer lag het pupje op de rug! Omdat het pupje in een stuitpositie lag kon ik haar met wat moeite gelukkig toch draaien en kwam ook zij ter wereld! Zij woog 242 gram en heeft een bijzondere aftekening, Urajiro genaamd.

Na deze zware inspanning werd er vrij gemakkelijk nog een pupje geboren, deze had een normale ligging. Het was een redfawn reutje van 230 gram. Ook hij heeft een lange staart!

Hierna kwam er nog een dikke reu, van wel 258 gram. Ook hij is redfawn en heeft een lange staart.

Yara begon uitgeput te raken. Het tweede pupje had haar tol geeist. Ze had nog weinig kracht meer over om pup nummer 5 eruit te werken. Hierbij heb ik dus ook flink hard moeten werken. Samen hebben we hem eruit gekregen, dat was haar niet meer alleen gelukt. Doordat hij lang onderweg is geweest was hij al helemaal blauw en slap. We hebben alles op alles gezet om hem toch weer actief te krijgen en na een flinke tijd is dit gelukt! Hij had wat opstartproblemen en piepte veel. Hij dronk niet, maar was gelukkig wel actief. Waarschijnlijk heb ik hem flink zeer gedaan toen ik hem vastpakte om hem door het geboortekanaal te begeleiden. Dat verbaast me niets, want het kostte enorm veel kracht. Na wat tips en tricks van andere fokkers heb ik hem een piepklein beetje melk met een sonde gegeven zodat hij wat kracht kreeg. Dit hielp bijna direct, na een kwartiertje lag hij zelf te drinken! Nu merken we gelukkig niets meer aan hem, hij woog 238 gram en ook hij heeft dat speciale Urajiro kleurtje. Wat een verrassing!

 

Ik ben zo enorm trots op Yara! Ze heeft deze, toch wel pittige, bevalling geweldig doorstaan en ze zorgt voor haar pups met zoveel liefde. De melk stroomt rijkelijk en ze worden continu verzorgd. We zijn in de wolken met de prachtige pups die Yara en Vegas samen gemaakt hebben!

Ook voor deze pups zal een nestpagina aangemaakt worden met alle ontwikkelingen. Alle pups zijn gereserveerd.

 

16 antwoorden
 1. marlies
  marlies zegt:

  Yara, Chantal, Krijn en alle mensen die meegeholpen hebben met Yara om deze mooie pups op de wereld te zetten, gefeliciteerd. Chappeau voor hoe kalm en deskundig jullie te werk zijn gegaan. Via de livestream heb ik bijna alles kunnen volgen , super , dank je wel voor de openheid waarmee jullie dit delen. Ontroerend, soms (heel) spannend maar prachtig om dit te mogen meemaken zo.

  Geniet van dit mooie wonder en Yara en kids veel suc6 !

  Ed en Marlies

  Beantwoorden
 2. Jeannette
  Jeannette zegt:

  Top! Wat een prachtige pups. En wat een prestatie van jullie. We krijgen een nestje is soms zeker niet zo eenvoudig, maar jullie zijn zo goed bezig. Complimenten!

  Beantwoorden
 3. Inge
  Inge zegt:

  Gefeliciteerd! Het was leuk dat ik vanaf een afstand kon meekijken. Ik kan me zo goed voorstellen dat je helemaal trots bent op Yara hoe ze dit heeft gedaan. Ze is zo zorgzaam. Is dat witte kastje een babyfoon?

  Beantwoorden
 4. Manon
  Manon zegt:

  Heb bijna de hele avond aan t beeldscherm gekluisterd gezeten…en wat ik zo mooi vond is de band die jij en Yara hebben. Yara vertrouwde jou volledig, zelfs als t zwaar was…Jullie waren n topteam met zn allen. Kan niet wachten om over n paar weekjes weer n keer te komen knuffelen…

  Beantwoorden
 5. Alex van Zon
  Alex van Zon zegt:

  Gefeliciteerd! Zo te lezen was het nog even spannend. Voornamelijk met de laatste pup. Ik heb me sinds een paar weken ingeschreven voor de nieuwsbrief en dan is dit toch een leuk eerste bericht! Wat een mooie pups. Geniet ervan!

  Beantwoorden
 6. RKnol
  RKnol zegt:

  Wij hebben de hele bevalling kunnen volgen, wat mooi om te zien. En wat een rust en deskundigheid! Gefeliciteerd en veel geluk en gezondheid voor dit mooie nestje.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *