In volle gang

Ondanks dat het nog wel even gaat duren zijn we hier thuis druk bezig met het (hopelijk) toekomstige nestje van Yara en Miro. Er moeten allerlei dingen aangeschaft en uitgekozen worden. Talloze opties zijn beschikbaar en af en toe brengt al die keuze je wel aan het twijfelen.

Zo ook met de werpkist. Zoeken, zoeken, twijfelen, nog eens kijken. Welke maat moet ik nou, welk materiaal zal ik nemen? Een werpkist is best aan de prijs, dus het zou zonde zijn als je hem maar 1 keer kunt gebruiken omdat je toch niet helemaal tevreden bent. Je krijgt een heel arrangement aan keuzes zodra je naar een werpkist gaat zoeken. Verschillende materialen, vormen, hoogtes, groottes, gadgets..

Het plan was eerst om een werpkist zelf te maken van lichtgewicht materiaal. Zo kun je hem tenslotte precies maken zoals je hem hebben wilt. Door omstandigheden is dit hem niet geworden. Dan dus op zoek naar iemand die goede, degelijke werpkisten maakt. Bijna werd ik verleid tot de goedkopere versies maar na wat navraag te hebben gedaan bij andere fokkers bleken deze vaak met gebreken te komen zoals kieren en scherpe randjes. Daar heb ik natuurlijk helemaal geen zin in, dan kun je alsnog over een tijdje een nieuwe werpkist kopen omdat hij je toch niet helemaal bevalt. Na flink navraag te hebben gedaan kwam ik uit bij Fokkersplaza. Ik heb er zelf nog geen slechte ervaringen over gehoord. Wel zijn deze werpkisten stevig aan de prijs. Na nóg meer twijfel besloot ik de gok maar te wagen, en zie hier: Yara haar prachtige werpkist!

3

Nou, ik zit alvast hoor!

 

Hij is gisteren binnen gekomen en ik ben er nu al blij mee! Hij is lekker stevig, demontabel, lichtgewicht en mooi licht van kleur. Ik heb expres een wat grotere maat genomen (90 x 105 cm). Zo kan ik er zelf gezellig bij komen zitten in de kist en zo kan Yara er voor kiezen om buiten de hitte van de warmtelamp te gaan liggen. De lamp is trouwens een keramische warmtelamp, in tegenstelling tot infrarood wat rood licht geeft, geeft een keramische lamp geen licht maar alleen warmte. Dit is leuk en handig voor het maken van foto’s en voor de mensen die mee willen kijken op onze puppycam. De kist heeft nog een leuke optie, namelijk een deelbare zijwand. De deelbare zijwand zorgt voor een goede bereikbaarheid tijdens de bevalling. Ik hoop tenslotte dat het een echte werpkist wordt en niet alleen een puppy-grootbreng-kist. Ofwel, ik hoop dat Yara de pups zelf in de kist ter wereld brengt en niet bij een dierenarts tijdens een keizersnede wat zo gebruikelijk wordt gevonden binnen het ras.

6

Kijk, zo kan iedereen er makkelijk bij!

De werpkist komt bij ons in de woonkamer te staan, op een rustige plaats uit de loop. De pups zullen daardoor vanaf het eerste moment gewend raken aan allerlei huiselijke dingen en zijn dit gelijk mooie socialisatie momenten.

Uiteraard is dit nog lang niet alles wat we nodig hebben. Ik ben ook nog op zoek naar DE oplossing voor een puppyren, en nog wel tig andere dingen. Zodra ik eruit ben en het thuis heb deel ik het natuurlijk met jullie!

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *