Laat kerstgeschenk

Het heeft 7 maanden en 21 dagen geduurd sinds de vorige keer. Eindelijk is het zo ver, Lily is loops!

Lily haar loopsheid is gisteren begonnen. Dat betekent dat we volgende week gaan starten met progesteron prikken. Hiermee kunnen we de ovulatie bepalen en daarmee ook het juiste moment om te dekken. Het is fijn dat deze mogelijkheid er is want Käpt’n woont namelijk niet naast de deur! Het is een rit van ongeveer 5,5 uur die Lily en ik samen gaan maken. Dan is het wel zo handig dat we weten wanneer het juiste moment aangebroken is.

Ook dit keer zal ik alle ontwikkelingen delen. Volgende week dus een update wanneer we progesteron hebben geprikt!

 

Gastgezin gezocht!

De wachtlijst is zo goed als vol, maar wil je toch grote kans maken op een pup? Voor dit nestje zoeken we nog een gastgezin voor een teefje.

We willen dat onze honden waarmee we fokken als volwaardige gezinsleden kunnen leven en om deze reden kiezen we ervoor om zelf met een beperkt aantal honden samen te leven. We willen graag de aandacht en liefde aan iedere hond persoonlijk kunnen geven en dat gaat niet als er heel veel honden rondlopen. Net zoals veel andere fokkers hebben we ervoor gekozen om met gastgezinnen te werken.

Het komt geregeld voor dat er in een nestje een pup geboren wordt die we graag in de toekomst willen kunnen inzetten voor ons fokprogramma. Denk aan karakter, bouw, DNA, etc. Als de pup het nest verlaat, weten we nog niet zeker of zo’n pup uiteindelijk helemaal geschikt zal zijn om in de fokplannen te worden opgenomen; dat weten pas als de hond ongeveer 18 maanden oud is, zijn gebit volledig heeft gewisseld, lichamelijk en geestelijk is volgroeid en alle gezondheidstesten met goed gevolg heeft ondergaan. Een gastgezin krijgt een pup in bruikleen die we graag voor de fokkerij willen aanhouden. Mochten we besluiten om niet met de hond te gaan fokken, dan wordt het eigendom van de hond overgedragen aan het gastgezin. In de gevallen dat een hond wel geschikt blijkt voor ons fokprogramma en gaat de procedure als volgt:

Een teefje zal maximaal drie keer bij ons terugkomen om te bevallen. Ze komt dan ongeveer een week voor de uitgerekende datum bij ons logeren tot de puppy’s groot genoeg zijn om het nest te verlaten. Tijdens die periode is het gastgezin natuurlijk van harte welkom bij ons en kan zo de kraamtijd van dichtbij meemaken. Voor de dekking of andere fokgerelateerde bezoeken aan de dierenarts wordt ze ’s ochtends opgehaald en meestal dezelfde dag weer teruggebracht. Heel soms blijft ze een nachtje logeren bij ons. Na maximaal 3 nestjes wordt het eigendom aan het gastgezin overgedragen zodat de hond haar verdere leven als gezinshond bij het gastgezin zal doorbrengen. Dit betekent dat zij gecastreerd wordt, de kosten van de castratie wanneer zij met pensioen gaat, zijn voor ons als fokker. Als blijk van waardering voor de bijdrage aan ons fokprogramma wordt zij kosteloos van jullie.

Om een band met de hond te behouden en ervoor te zorgen dat de hond zich bij ons huis blijft voelen, spreken we op regelmatige basis af om een keer samen te gaan wandelen of even langs te komen. De honden die we plaatsen in een gastgezin zijn (in overleg) welkom bij ons.

Een gastgezin krijgt voorrang als er puppy’s worden geboren. De normale dagelijkse kosten voor de hond zijn voor het gastgezin. Alle fokgerelateerde kosten zijn voor onze rekening. Wanneer u interesse heeft om als gastgezin te fungeren stellen we ook een aantal eisen aan het gastgezin:

– Omdat we het heel belangrijk vinden dat uw hond zich hier aan huis vertrouwd voelt, zoeken wij gastgezinnen op niet verder dan 60 minuten van Rockanje.
– Wij willen haar graag af en toe zien, zodat zij zich hier thuis voelt. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor een fijne wandeling in het bos. Ook wanneer jullie een dagje of weekendje weg gaan, is ze hier welkom.
– Omdat er bij uitplaatsing veel communicatie en hechte samenwerking is tussen gastgezin en fokker is het belangrijk dat er een fijne band ontstaat, er wederzijds vertrouwen is en dat u zich kan vinden in onze visie.
– U heeft de tijd om de hond dagelijks in ruime mate te laten bewegen
– U gaat met de hond naar puppycursus. De hond hoeft niet perfect afgericht te zijn, maar wij verwachten wel dat u moeite stopt in het socialiseren en de basisgehoorzaamheid.

Voldoen jullie aan deze voorwaarden en willen jullie de meeste kans op een pup uit dit nestje? Lijkt het jullie leuk om op deze manier een bijdrage aan ons fokprogramma te leveren, stuur dan een berichtje!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *