Lily dag 14

Dracht
0%

Als je naar het balkje hier boven kijkt lijk het al heel wat he? We zijn al bijna op een kwart van de dracht! Toch zijn de vruchtjes nog maar 1 of 2 millimeter groot.

Gisteren was het de 14e dag na ovulatie. Hopelijk dus ook op dag 14 van de dracht! Aan het begin van deze week waren de cellen nog maar 4-delig. Nu zijn ze 64-delig. Gaat best hard! De klompjes cellen zijn al getransformeerd tot blaasjes en in de komende dagen zullen het echt embryo’s gaan worden. Na de komende 2 weken is de foetus minuscuul maar hij heeft een hoofd, ruggengraat, stompjes voor de ledematen een een staartje. Hij wordt gevoed door de dooierzak en is in deze fase erg kwetsbaar. In deze 2 weken worden alle belangrijke organen gevormd. In het filmpje zie je nog meer verbazingwekkende dingen die de natuur regelt.

Lily lijkt extra aanhankelijk. Wanneer ik ergens ben staat ze aan mijn been te tikken met haar neusje dat bij me wil zijn. Als we ergens zitten wil ze er ook graag dicht bij zijn. Ze eet nog prima gelukkig.

Lily is deze week ook weer gemeten en gewogen:

GewichtOmvang voor achterpoten
Dag 110 kg38 cm
Dag 710,1 kg38 cm
Dag 1410 kg39 cm

In  haar taille zit er een centimetertje bij!

Lily haar tepels lijken echt een stuk groter en donkerder van kleur, en er lijkt wat zwelling van haar achterste melkklieren zichtbaar te worden.

Week 1

Week 2

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *