Lucy dag 14

Dracht
0%

Als je naar het balkje hier boven kijkt lijk het al heel wat he? Toch zijn de vruchtjes nog maar 1 of 2 millimeter groot.

Vandaag zitten we op dag 14 na ovulatie. Hopelijk dus ook op dag 14 van de dracht! Aan het begin van deze week waren de cellen nog maar 4-delig. Nu 64-delig. Gaat best hard! De klompjes cellen zijn al getransformeerd tot blaasjes en in de komende dagen zullen het echt embryo’s gaan worden. Na deze 2 weken is de foetus minuscuul maar hij heeft een hoofd, ruggengraat, stompjes voor de ledematen een een staartje. Hij wordt gevoed door de dooierzak en is in deze fase erg kwetsbaar. In de komende 2 weken worden alle belangrijke organen gevormd. In het filmpje zie je nog meer verbazingwekkende dingen die de natuur regelt.

Aan Lucy merken we wel wat dingetjes in haar gedrag. Ze lijkt enorme honger te hebben. Nu kon ze normaal al best wat naar binnen werken maar nu gaat het echt op topsnelheid. Ze lijkt rustiger, luier. Maar ook wil ze nog steeds constant knuffelen, dat vinden wij natuurlijk helemaal niet erg.

Lucy is deze week ook weer gemeten en gewogen:

GewichtOmvang laatste ribOmvang voor achterpoten
Dag 011.7 kg42 cm38.5 cm
Dag 711.9 kg43 cm39 cm
Dag 1411.8 kg44 cm39.5 cm

Het gewicht is ongeveer hetzelfde gebleven maar in centimeters lijkt er toch echt wat bij te komen.

Lucy haar tepels zijn een stuk groter en knalroze. Ook lijkt het erop dat haar melklijsten aan het opzetten zijn bij haar achterste tepels. Wie weet zien we volgende week weer meer!

Week 1

Week 2

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *