Dag 28

Dracht
0%

Wie ons volgt op Facebook of Instagram heeft het misschien al gelezen. Lucy heeft vanmiddag een echo gehad en ze is drachtig!

We stevenen alweer op de helft af! En wat geeft het een rust om eindelijk zeker te weten dat Lucy drachtig is. De embryo’s zijn nu bijna 1,5 centimeter groot. Op het plaatje hier onder zie je hoe ze in de buik geplaatst zijn.

De hartjes zijn begonnen met kloppen. Tot zo ver heeft de ontwikkeling min of meer gelijk gelopen met die van een mensenbaby. Hier gaat vanaf nu verandering in komen. De groei gaat nu steeds harder. De pups moeten tenslotte klaar zijn voor de wereld over een ruime 30 dagen. De embryo’s zullen in de komende week in grootte verdubbelen naar 3 centimeter! De komende week zullen de pootjes en tenen samen met de snorharen ontwikkelen. De zenuwbanen zijn aangelegd en ook de ogen zijn al gevormd.  Zie er meer over in het filmpje:

Lucy is nog steeds ontzettend knuffelig en lui. Als het zou kunnen zou ze de hele dag slapen. Buiten is ze nog net zo actief als anders, haar beginnende buikje zit haar nog lang niet in de weg!

Dinsdag, dag 26, had Lucy een beetje slijmerige uitvloei uit haar vulva. Eerder heb ik dit nog niet gezien, maar ze zat zichzelf wel vaak te poetsen.

Lucy is deze week ook weer gemeten en gewogen:

GewichtOmvang laatste ribOmvang voor achterpoten
Dag 011.7 kg42 cm38.5 cm
Dag 711.9 kg43 cm39 cm
Dag 1411.8 kg44 cm39.5 cm
Dag 2111.9 kg44.5 cm40.5 cm
Dag 2811.9 kg45.5cm40.5 cm

Toch alweer een klein beetje groei te zien. De grootste groei moet nog komen, het is al heel wat dat er nu al 3 centimeter omvang bij is op de ribben.

Lucy haar tepels groeien nu overduidelijk. Haar mooie opgetrokken buiklijntje is niets meer van te zien vanaf opzij. Vanaf week 6 zal de groei er echt in komen. Ik kan me Lucy niet zo goed dik voorstellen maar toch zal dat echt gaan gebeuren!

Haar buik voelt sinds het begin van de week ook anders, voller.

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *