Dag 42

Dracht
0%

We zitten op 2/3e van de dracht. Nog 3 weken te gaan tot de bevalling. De pups zijn weer flink gegroeid. Vorige week waren ze rond de 3 centimeter. Nu zijn ze ongeveer 4,5 centimeter en ze wegen ongeveer 6 gram.

De nieren zijn nu werkzaam. Hierdoor zijn de ogen nu gesloten. Het oor is gevormd en zelfs de neus is af! Vanaf de geboorte zal de reuk het belangrijkste zintuig zijn voor de pups. Ze worden geboren met de ogen en gehoorgangen gesloten. Ze vinden hun moeder en broertjes en zusjes op hun reuk. Huidskleur, haar, nagels en oogleden zijn te onderscheiden.
Het skelet gaat nu verstevigen. Vanaf dit moment tot aan de geboorte is groeien het enige wat de foetus doet.  Ze zijn voor hun voeding afhankelijk van de placenta en de longen zijn nog niet klaar om zuurstof op te nemen.

Lucy blijft erg kalm en knuffelig. Ze slaapt veel. Buiten is ze nog steeds erg actief en merken we niet aan haar dat haar buik in de weg begint te zitten.

Wel merken we dat het lastiger voor haar is om zichzelf overal schoon te maken. Ze kan ook niet meer lekker opgerold slapen, dan zit haar buik haar in de weg. Soms heeft ze wat slijmerige uitvloei.

Lucy eet normaal gesproken 400 gram verse voeding per dag. Afgelopen week waren haar ribben goed te voelen dus hebben we de hoeveelheid langzaam opgeschroefd naar 500 gram. Vanaf nu gaat Lucy haar menu veranderen. Tot nu toe is er nog niet veel veranderd, ze heeft alleen wat minder lever gekregen omdat hier vitamine A in zit. Dit kan in het begin van de dracht zorgen voor afstoting van de vruchtjes. Nu draait dat compleet om. Ze krijgt lekker veel lever, vette vis, eieren en een klein beetje zuivel. Het aandeel vleesbot gaat omlaag. Ook krijgt Lucy er nu koolhydraten bij in de vorm van zilvervliesrijst, gekookte (zoete) aardappel, pompoen en havermout. Daarbij gaan we de hoeveelheid langzaam verder opvoeren en verdelen over meerdere voermomenten op een dag.

Lucy is deze week ook weer gemeten en gewogen:

GewichtOmvang laatste ribOmvang voor achterpoten
Dag 011.7 kg42 cm38.5 cm
Dag 711.9 kg43 cm39 cm
Dag 1411.8 kg44 cm39.5 cm
Dag 2111.9 kg44.5 cm40.5 cm
Dag 2811.9 kg45.5cm40.5 cm
Dag 3511.9 kg51 cm42 cm
Dag 4212.5 kg56 cm43 cm

In totaal is Lucy nu 800 gram aangekomen. 14 centimeter is ze gegroeid op haar ribben, dat is net zoveel als Yara bij gekomen was op dag 56 van haar dracht. Best veel al!

Ook buitenstaanders zien nu dat Lucy niet meer gewoon een pondje te zwaar is maar dat ze drachtig is. Haar buik past niet meer bij haar koppie en pootjes. Als we buiten lopen waggelt ze ook een beetje.

Gisteren hebben we de werpkist in de woonkamer gezet. Lucy heeft er al lekker in gelegen.

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

Week 6

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *