Lucy dag 7

Dracht
0%

Vandaag is het ongeveer 7 dagen na Lucy haar ovulatie. Als de dekking succesvol is geweest zijn de bevruchte eicellen nu vanaf de eileiders onderweg naar de baarmoeder. Daar zullen ze zich de komende week vasthechten aan de baarmoederwand. De baarmoeder van een hond ziet er heel anders uit als die van een mens. Hij ziet eruit al de letter Y. Op het plaatje kun je zien hoe dat eruit ziet. De bevruchte eicellen zullen zich verspreid vasthechten in de 2 hoorns, hier zullen ze blijven tot de geboorte.

De baarmoeder van een hond.

Met Lucy gaat alles helemaal prima. Sinds gisteren is ze niet meer loops. We merken nog niet echt grote veranderingen in haar gedrag. Wel lijkt het alsof ze wat rustiger en aanhankelijker is deze week, maar dat kan ook komen door alle indrukken.

Lucy is ook gemeten en gewogen deze week:

GewichtOmvang laatste ribOmvang voor achterpoten
Dag 011.7 kg42 cm38.5 cm
Dag 711.9 kg43 cm39 cm

Er lijkt al wat schot in te zitten, maar dat is wel heel erg snel. Ik denk dat Lucy misschien nog geen grote plas had gedaan, dat kan het gewichtsverschil goed verklaren.

Uiteraard zien we nog niets aan de buitenkant, maar toch heb ik alvast wat foto’s gemaakt ter referentie. Wie weet zien we over een paar weken wel verandering!
Vanaf nu zal ik wekelijks updaten hoe het gaat.

Week 1

4 antwoorden
 1. Marilyn vaandrager
  Marilyn vaandrager zegt:

  Hallo Chantal,

  Wat spannend allemaal! Ik hoop dat alles goed gaat met lucy en dat ze prachtige puppies krijgt. Ontzettend leuk om jullie blogpost te volgen!

  Mvg.

  Beantwoorden
 2. Silvia
  Silvia zegt:

  Ja zeker reuze spannend! Ik zal maar op de Nederlandstalige site in het Nederlands reageren. Hoe dan ook……ik blijf graag op de hoogte.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *