Terugkomdag

Wij vinden het belangrijk om te weten of de combinatie die wij gemaakt hebben ook opgeleverd heeft wat we hoopten. Daarom organiseren wij bij elk nest een zogenaamde ‘Terugkomdag’.Als de pups ongeveer 1 jaar oud zijn, spreken we met alle pupeigenaren af bij de dierenarts. Alle pups zullen dan een lichamelijk onderzoek krijgen. Dit houdt in dat er röntgenfotos worden gemaakt van de luchtwegen, de gehele wervelkolom en de heupen. Daarbij word ook een formulier ingevuld waarop de ademhaling, hart, patella en ogen worden gecontroleerd.

Het is goed om van 1 nakomeling te weten hoe deze in elkaar zit, maar beter is natuurlijk het gehele nest te screenen. Zo hebben we een mooi inzicht in hoe de combinatie heeft uitgepakt. Uiteraard zijn de ouders ook geröntgend en hebben ze diverse gezondheidsonderzoeken ondergaan. Voor ons is deze screening erg belangrijk voor de toekomstige selectie van fokdieren of combinaties.

De resultaten zullen ook op de website gezet worden, onder ‘door ons gefokte nesten’.

Voor pupeigenaren is de terugkomdag kosteloos. Wij verwachten van Hawbucks pupeigenaren ook volledige medewerking aan dit initiatief.


Yara met nestboer Marley (Bulls of Crown Ethan) samen tijdens de gezondheidsonderzoeken.

Yara met nestboer Marley (Bulls of Crown Ethan) samen tijdens de gezondheidsonderzoeken.