Salt Dordtse Bullenhonk

‘Tyke’

06-11-2011 – 25-02-2016

Het blije ei, de ballengek.

Zeg je Tyke, dan zeg je automatisch bal. Of stok, of knuffel, of iets wat je maar kunt gooien wat hij kan apporteren. Daar is hij namelijk dol op! Als pupje van 12 weken apporteerde hij al uit zichzelf.

Tyke heeft maar 2 standen: aan of uit. En aan is ook echt áán! Tyke is ontzettend energiek, altijd in voor een spelletje. Hij is erg baasgericht, dat blijkt wel uit de vele cursussen en sporten die we samen gedaan hebben. Tyke heeft Puppycursus, Elementaire gehoorzaamheid, Voortgezette elementaire gehoorzaamheid 1, Voortgezette elementaire gehoorzaamheid 2 en Sociale huishond doorlopen. Hij heeft Behendigheid gedaan,  hier en daar een lesje Hoopers en nu zijn we actief in het Flyball.

Tyke is een hond die ook echt beweging nodig heeft. Veel Franse Bulldoggen zijn bankaardappelen, maar Tyke wil altijd actief zijn. Hij moet af en toe geremd worden in zijn enthousiasme.

Hij is erg leergierig en intelligenter als goed voor hem is. Hij pakt nieuwe trucjes erg snel op en hij vindt het leuk om nieuwe dingen te leren en om samen bezig te zijn. Tyke is verdraagzaam naar andere honden maar hij laat niet over zich heen lopen. Mensen zijn allemaal leuk! Hij is een flinke kroelkont.

Op 4 jarige leeftijd is Tyke abrupt van ons weggerukt. Hij was ongeneeslijk ziek. We missen hem enorm en we zullen ons vriendje, sportmaatje, kroelkippie en ballengek nooit vergeten.