Verandering van spijs

Al in een eerder bericht schreef ik over mijn moeilijkheden om een juiste reu te vinden. Zulke problemen zijn helaas niet in een paar maanden opgelost. Hierdoor hebben we wat knopen doorgehakt.

Eerst zal ik wat uitleg geven over het systeem wat we nu gebruiken voor registratie.
Wanneer mensen het hebben over ‘een stamboom’ bedoelen ze hier bijna altijd een FCI stamboom mee. De FCI is een wereldwijde kynologische organisatie die (op een paar landen na) de stamboomclubs verbindt. In elk land heeft de FCI één club die verbonden is aan hen. In Nederland is dit de Raad van Beheer. In Belgie is dit Sint Hubertus. De FCI is de overkoepelende organisatie. Om mee te doen aan de grote shows is een FCI stamboom vereist. In Nederland worden alle FCI pups door middel van DNA gecontroleerd of de opgegeven ouders wel echt de ouders zijn. In andere FCI landen is dit vaak niet het geval. In Nederland zijn er geen gezondheidsonderzoeken verplicht voor de Franse Bulldog. De FCI accepteert geen stambomen van andere registraties, op wat uitzonderingen na zoals de AKC in de USA.

In mijn eerdere blog schreef ik al dat het binnen de FCI bijna onmogelijk is voor ons om te vinden wat we zoeken. Dit heeft geleid tot onze beslissing om onze pups voortaan niet meer te registreren binnen de FCI. We stappen over op een alternatieve stamboomregistratie. Een registratie in de vorm van de Gesunde Bulldoggen Club. De naam zegt het eigenlijk al, deze stamboomorganisatie staat voor een gezonde Franse Bulldog. Zij verwelkomen een atletisch uiterlijk en alle fokkers binnen de Gesunde Bulldoggen testen uitvoerig hun ouderdieren. Met deze bewuste keuze vergroten we onze horizon. Alle reuen die een stamboom hebben die niet door de FCI erkend wordt liggen nu binnen handbereik!

Wat betekent dit nu voor mensen die graag een pup van ons willen?

Voor fokkers betekent dit dat onze pups niet inzetbaar zijn in een fokprogramma met FCI stambomen. Uiteraard zijn ze wel inzetbaar bij een alternatieve stamboomorganisatie. De ouders zijn geverifieerd door middel van DNA onderzoek.

Als er geen fokplannen zijn verandert er helemaal niets. De pups zullen nog steeds een ouderschapsverificatie hebben door middel van DNA en een stamboom ontvangen. De ouders en alle andere voorouders zijn nog steeds bekend.

De aankomende pups van Lucy en Marley zullen nog een FCI stamboom krijgen. De geplande combinatie van Yara deze zomer zal Gesunde Bulldoggen stambomen krijgen. Meer informatie over de geplande combinatie voor Yara en de status van de wachtlijst volgt na de geboorte van Lucy haar pups.

3 antwoorden
  1. Inge
    Inge zegt:

    Wat een goede keuze, gezondheid boven alles. Ik volg jullie al een tijdje en hoop over een paar jaar een pup bij jullie te halen. Tot die tijd geniet ik van de foto’s 🙂

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *