Weer terug en loops

(For English: click in the right upper corner on the language flag)

Gisternacht, of eigenlijk gistermorgen heel vroeg, zijn we teruggekeerd van onze mini vakantie. De bestemming was Zwitserland!

We hebben kennis mogen maken met 2 prachtige reuen. Beiden waren super en precies zoals we ze verwacht hadden. Om er eentje van de 2 te kunnen kiezen was nog een lastige taak maar het is gelukt! De andere reu blijft een mooie optie voor in de toekomst.

De reu die we uitgekozen hebben is een prachtige bonte reu. Hij is uitgebreid getest. Hij heeft röntgenfoto’s van zijn rug, nek, luchtwegen en heupen. De röntgenfoto’s zagen er prima uit, met 2 hemivertebrae in de thorax en verder helemaal vrij van afwijkingen. Hij heeft zelfs een CT scan van zijn complete lichaam inclusief hartfunctie! Daarop is te zien dat zijn neusgangen prachtig wijd zijn tot in de diepte en dat de zenuwen in zijn rug nergens bekneld zitten. Hij is vrij van patella luxatie en heeft een keelinspectie gehad.

De cord1- PRA test is onderweg voor hem. Als deze uitslag vrij is dan hebben we onze toekomstige combinatie gevonden! Het blijft dus nog heel even spannend en we hopen natuurlijk dat hij hier vrij van is.

De reu loopt ontzettend makkelijk en rent supersnel! Het lijkt hem geen enkele moeite te kosten om zich in te spannen. Hij maakt ook geen geluid in zijn ademhaling. Hij is hartstikke lief en relaxed van karakter, heel stabiel. Pups van Yara en deze reu zullen naar verwachting ook erg stabiel, sociaal en lief zijn.

Gistermiddag is Yara ook loops geworden! Deze loopsheid slaan we een dekking nog even over door verschillende redenen. Naar verwachting zal Yara weer loops worden eind oktober. Dit zal de loopsheid worden waarin zij hopelijk gedekt wordt!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *