Yara & … ?

Laat ik voordat we met de voorstelronde beginnen over 1 ding heel duidelijk zijn. Hawbucks zal en wil niet op kleur fokken. Deze reu is niet gekozen om zijn kleur maar om zijn uitmuntende gezondheid.

Zo, nu we dat uit de weg hebben..

De reu die we voor Yara gekozen hebben heet Vegas. Zijn stamboomnaam is From The Little Big Voyage of Life en hij is blauwbont. Hij heeft een prachtige snoet en zelfs een lange, functionele staart! Yara en hij hebben elkaar voor het eerst ontmoet op Valentijnsdag, erg toepasselijk. Vegas heeft een heel fijn, stabiel en sociaal karakter en zijn gezondheidsonderzoeken liegen er ook niet om. Hij heeft een rug compleet vrij van afwijkingen, prachtige heupen, ogen, ellebogen etc. Hij heeft een goed uithoudingsvermogen en een stille ademhaling.

Toen we hem zagen waren we direct verliefd!

Hieronder zijn gegevens nog even op een rijtje, onderverdeeld in twee tabbladen. Onder de tabbladen staat verdere informatie.

Geslacht: Reu
Geboortedatum: 21-11-2015
Vader: From The Little Big Please Love Me
Moeder: Hollywood Bastille Öre
Geboortewijze: Natuurlijk geboren
Gewicht: 14 kg
Kleur: Bont
Nakomelingen: 0

Kleurgenetica:

K locus: Kbr/ky
S locus: Sp/Sp
D locus: d/d


Uitslagen gezondheidsonderzoeken:

Hartecho met doppler: Geen afwijkingen
Oogonderzoek: Vrij van afwijkingen
Heupdysplasie: HD A
Elleboogdysplasie: Vrij
Patella Luxatie: Afwezig 0/0

DNA:

Cystinuria: Drager
Embark profiel: volgt


Resultaten onderzoeksprotocol:

Staart: Pijlstaart, niet ingegroeid
Neusgaten: Ruim

Hemivertebrae: 0
Spondylose: Nee
Verbening tussenwervelschijven: Nee

Vegas zijn stamboom staat hier.

Ik heb ook het inteeltcoëfficiënt berekend voor de pups van Yara en Vegas. Inteeltcoëfficiënt (COI) is een percentage wat de verwantschap tussen 2 dieren aangeeft. Lees er hier meer over (Engelstalige link). Het COI van de pups van Yara en Vegas bedraagt 0,4% over meer als 10 generaties. Ik ben hier erg blij mee, want ik wil graag zo onverwant mogelijke combinaties maken.

De stamboom van de pups zal er zo uit komen te zien.

De oplettende kijker heeft het al gezien. Beide ouders zijn getest als drager op Cystinuria type 3. Deze test is een marker test. Dit betekent dat de exacte verantwoordelijke genen hiervoor nog niet zijn gevonden maar er zijn vermoedens dat deze genen er iets me te maken kunnen hebben. Het is dus niet gezegd dat ‘lijders’ ook daadwerkelijk symptomen zullen krijgen.
Cystinuria is een aandoening waarbij blaasstenen aangemaakt worden. Deze blaasstenen komen alleen voor bij intacte reuen. Als er symptomen ontstaan gebeurt dit meestal vanaf 2 of 3 jaar. Teefjes zullen het nooit krijgen. Na castratie zullen er geen stenen (meer) gevormd worden. In theorie worden er 25% vrije pups geboren, 50% dragers en 25% lijders. Uiteraard is theorie niet altijd praktijk.
Alle reuen zullen hiervoor al in het nest getest worden en de resultaten zijn bekend voordat de keuzes gemaakt worden.

Yara en Vegas zijn een erg leuk stel samen. Ze bleven maar rondjes rennen en spelen. Uit deze combinatie verwachten we ontzettend lieve, sociale en verdraagzame pups. De verwachte kleurtjes zullen fawn en gestroomd zijn. Yara is geen blauwdrager dus er zullen geen blauwe pups geboren worden.

Op het moment van schrijven heb ik nog plaats voor 1 of 2 mensen op de wachtlijst. Echter, nemen we geen nieuwe aanmeldingen aan. Heeft u al eerder contact met ons gehad en nog steeds interesse zien we uw mailtje graag tegemoet. Het kan even duren voor er een reactie terug komt op de berichten. Ervaring leert dat de mailbox ontploft wanneer er een gaatje is. We springen hier zorgvuldig mee om en dat kost even tijd. Een aanvraag betekent niet automatisch een plaatsing op de wachtlijst.

Genoeg tekst denk ik, op naar de foto’s! Ze zijn allemaal klikbaar.

10 antwoorden
 1. Liza
  Liza zegt:

  Geweldig die staart en mooie bouw.
  Succes …gun jullie weer een prachtig nest.
  Nog steeds blij dat er fokkers zijn die liefde hebben voor een gezonde Franse.
  Mvg liza van Meggelen inge

  Beantwoorden
 2. Linda Seinhorst
  Linda Seinhorst zegt:

  Prachtige bouw, mooie lange snuit en staart, geweldige gezondheid en ook nog een fijn karakter. Het lijkt mij een super combinatie, jammer dat het voor ons nog te vroeg is.
  Mijn complimenten aan Krijn voor de schitterende foto’s!

  Beantwoorden
 3. Raoul Budding
  Raoul Budding zegt:

  Graag willen wij ons plaatsen op jullie wachtlijst.
  Ik heb mijzelf ook opgegeven als baasjes voor Roze.
  Mijn motivatie heb ik daarin vermeld.
  Graag ontvang ik een reactie van jullie voor zowel deze wachtlijst en/of een herplaatsing van Roze.

  MvG
  Raoul Budding

  Beantwoorden
  • Chantal
   Chantal zegt:

   Hallo Raoul,

   Bedankt voor jullie interesse.
   Onze verdere wachtlijst is helaas nog steeds gesloten. Alleen het teefje kwam toevallig beschikbaar, ondertussen heeft zij een fijn huisje gevonden.

   Chantal

   Beantwoorden
 4. Petra Hoogendoorn
  Petra Hoogendoorn zegt:

  Een Frenchie met een staart, wat een heerlijkheid!!!! Nog meer uiting van enthousiasme en liefde ❤️ Je gaat goed Chantal, echt leuk om te zien.
  Groetjes, Petra

  Beantwoorden
 5. Yelena
  Yelena zegt:

  Oh, Vegas is a beautiful dog! I have a Frenchie girl, similar in build to Vegas – she has a long muzzle, long legs, a massive chest, and a tail. The most beautiful Frenchie girl in the world!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *