Ze zijn er!

Ik had al een nieuw berichtje klaar staan voor zondag. Die is niet meer nodig. De pups zijn geboren!

Donderdagochtend liet Yara een deel van haar eten staan. Toen werd het al verdacht. Toen ze de volgende maaltijd eigenlijk niets meer wilde eten was het duidelijk. Ze gaat binnenkort bevallen!

Na een lange dag en nacht is ze op vrijdagmiddag begonnen met hijgen. De ontsluitingsweeën zijn gestart! Niet heel lang daar na, om 18:43, is het eerste pupje geboren. Een gestroomd reutje, 229 gram. Het ging erg makkelijk en soepel. Yara wist ook direct wat ze met het pupje moest. Hij is de pup met het blauwe bandje.

 

Yara beviel zonder moeite van hem. In een paar persjes was hij er uit. De volgende was een ander verhaal. Dat was een zgn. ‘sterrenkijker’. In plaats van dat het pupje braaf op zijn buik klaar ligt lag deze op zijn rug. Pupje werkt dan niet mee en de kopvorm zorgt er voor dat het erg lastig bevallen is van zo’n pup. Na een aantal uren hebben we dus besloten tot keizersnede. Helaas, Yara kan het dus ontzettend goed zelf. Is dit het probleem.. Ik was zo blij en opgelucht dat ze het eerste pupje er zelf uit had gekregen zonder moeite. Het was best ff hard om toch naar de DA te moeten en mijn meisje daar te zien liggen. Bij de dierenarts zijn er dmv een keizersnede nog 3 pups ‘geboren.

Dit is hem dan, de dwarsligger! Een mooi gestroomd reutje van 240 gram. Met een staart waar je u tegen zegt! Hij heeft een groen bandje gekregen.

En daarna volgde nog een prachtig licht gestroomd mannetje van 220 gram. Hij krijgt het gele bandje om.

En een lieflijk teefje, 190 gram. Als alles goed mag gaan blijft zij bij ons wonen! Zij draagt het roze bandje.

Voor degenen die het nog niet geraden hadden. Het thema van dit nestje is de serie Game of Thrones!
Yara is een superlieve mama, ik merk amper dat ze een wond van de keizersnede heeft zo goed doet ze het. De pups waren vanmorgen al bijna allemaal aangekomen! Alleen de dwarsligger was 5 gram afgevallen. Ze zijn goed levendig!

Ik heb een nestpagina aangemaakt. Onder het kopje ‘pups’ staat alle informatie over dit nestje. Ook worden daar nieuwe weekfoto’s in geplaatst. Alle gezondheidsuitslagen komen hier ook wanneer de pups daar oud genoeg voor zijn.

Ik ben ZO ontieglijk trots op mijn meisje. Ze kan het dus gewoon, zelf bevallen. En nu is ze een geweldig topmoedertje .

Ik wil Maureen, Linda en Jolien ontzettend bedanken voor alle steun en handelingen die ze verricht hebben. Zonder hen had ik echt wel in paniek geraakt toen bleek dat we naar de dierenarts moesten. Dankjewel meiden!

De interesse voor dit nestje was enorm te noemen. Ik heb helaas veel mensen teleur moeten stellen. Alle pups zijn gereserveerd.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *